Yoga meditatie midweek Hof van Kairos

wandeling tijdens yoga midweek Twente

Stilte midweek met yoga, meditatie en wandelingen

Een midweek met yoga, meditatie, wandelingen, stilte dagen en heerlijke biologische, vegetarische maaltijden. Er is volop ruimte om te genieten van een boek en de mooie, bloemrijke tuin en de omgeving.

We verblijven in het Hof van Kairos, prachtig gelegen in het coulisselandschap van Winterswijk. Hof betekent omheinde tuin en zo kun je deze plek ook ervaren, als een heerlijke beschutte plek om samen te vallen met het moment en de natuur om je heen. Een plek waar je als vanzelf wordt uitgenodigd om naar binnen te keren en te luisteren naar je innerlijke stem.

In deze retraite verblijven we 2,5 dag in stilte en vind je ontspanning door inspanning, verdieping en tijd voor jezelf om tot rust te komen en te genieten van deze mooie plek en alles wat aangeboden wordt. In de stilte kun je onderzoeken wat dit met je doet, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Even alleen tijd voor jezelf zonder alle prikkels van buitenaf.

Yoga, stilte, meditatie, wandelingen

De aankomst is op maandagochtend 9 september tussen 11 en 12 uur. Na de lunch maken we een wandeling. Vanaf maandagavond, na de eerste yogales, gaan we de stilte in tot donderdagochtend na de laatste yogales en meditatie.

De retraite duurt tot donderdagmiddag 12 september 16.00 uur. Om je te helpen bij je proces, is er altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek met Lilian of Alice, de begeleiders van deze retraite.

We beginnen elke ochtend met energetische oefeningen en een meditatie of ademoefening om je voor te bereiden op de dag die komen gaat. Dagelijks is er in de ochtend een uitgebreide yogales. De yoga is voor iedereen geschikt, geoefend als niet-geoefend. In de middag is er een wandeling. De avonden worden afgesloten met Yoga Nidra of Yin Yoga.

De omgeving, stilte, yoga, wandelingen, meditaties en de gezonde voeding helpen je om je helemaal te brengen naar het huidige moment èn om weer helemaal terug te keren naar wie je ten diepste bent.

Hof van Kairos

De accommodatie is prachtig gelegen in een rustige omgeving bij Winterswijk. Het hof bevindt zich in en om het achterhuis met de omgebouwde deel van een voormalige tuinders-boerderij. De hele midweek hebben wij de Hof tot onze beschikking en kunnen we gebruik maken van een ruime oefenzaal, een gezellige eetkamer en zitkamer.

Er zijn 5 eenpersoonskamers en 6 tweepersoonskamers. Op de eerste verdieping bevindt zich een grote badkamer met 4 douches en 5 wastafels. We delen deze ruime badkamer met elkaar.

Begeleiding

De retraite wordt begeleid door Lilian Bensdorp-Krijnen en Alice Freriks.

Lilian Bensdorp – Krijnen

Lilian is yoga- en meditatiedocent. Tevens is ze Natuurcoach en Mind-Walk trainer. Door haar ontspannen en rustige houding creëert ze een veilige plek waarin je volledig jezelf mag zijn. Ze is een verbinder en kan goed luisteren. Lilian verzorgt in deze retraite alle yogalessen.

 

 

 

Alice Freriks

Alice is een rustige, vriendelijke en open vrouw. Die rust creëert zij door dagelijkse meditatie-, adem- en mindfulness oefeningen. Zij laat zich ook inspireren door de natuur en neemt je graag daarin mee.

 

 

 

 

 

Er is de mogelijkheid om tijdens de retraite een gesprek met Lilian of Alice hebben. De gesprekken kunnen je bekrachtigen in waar jij op uit bent, wat jij werkelijk wilt in jouw leven. Zowel Lilian als Alice gebruiken de natuur mede als inspiratiebron bij de gesprekken. Net als in de natuur hebben wij in ons leven ook verschillende ‘seizoenen’. Als ademcoach kan Alice je tips geven om met behulp van je adem beter in verbinding met jezelf te komen.

Het is naderhand mogelijk om een Natuurcoach traject bij Lilian te volgen.

Catering

De catering is in handen van Marlieke Batelaan. Marlieke kookt op intuïtie de lekkerste uitgebalanceerde maaltijden. Marlieke: “Ik plan geen volledig menu, in het moment proef en voel ik welke seizoens ingrediënten het lekkerst zijn bij elkaar.” Ze kookt het liefst met zelf geoogste/geplukte ingrediënten waar mogelijk. Pure, biologische, energetisch zuivere ingrediënten zijn belangrijk. En afgestemd op de groep. “Ik kook het liefst zo dat iedereen álles kan eten wat op tafel staat! Er zijn zoveel intoleranties en het is heerlijk als iemand daar geen rekening mee hoeft te houden, dat heb ik al gedaan”.

vegetarisch eten op Hof van Kairos

inschrijven voor dit evenement

Stilte midweek met yoga, meditatie en wandelingen

9 t/m 12 september 2024

rust en stilte met Wandel naar Jezelf op Hof van Kairos
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  21 t/m 25 oktober 2024

  Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • yoga en meditatie op Samaya
  Retraite

  Yoga weekend klooster Samaya

  15 t/m 17 november 2024

  Kom thuis bij jezelf tijdens dit yoga weekend in het prachtige voormalige nonnenklooster Samaya. Hier verblijven we drie dagen waarvan 1,5 dag in stilte. Dit weekend van 3 dagen staat in het teken van verstilling en reflectie. Gedurende 1,5 dag zijn we in stilte. Samaya is een plek waar het nog echt stil is. Er wordt heerlijk puur, biologisch en vegetarisch gekookt. Geniet van een verdiepend weekend met yoga- en meditatie lessen, wandelingen in de omgeving en momenten om te ontspannen en reflecteren op het jaar wat voor je ligt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  28 november t/m 1 december 2024

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 8 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten